Ik ben aangesloten bij BATC beroepsorganisatie, Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument. Zij hebben als belangrijk doel de kwaliteit van de natuurgerichte zorg te verhogen en te waarborgen. Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut werk ik met meervoudige werkvormen, volgens de vijf natuurgerichte principes. Tevens onderhoudt BATC de contacten met zorgverzekeraars. U kunt op de website van BATC checken of uw zorgverzekeraar een contract heeft met BATC, waardoor u mijn behandeling gedeeltelijk of geheel vergoed kan krijgen als u mijn nota indient. 

Als paramedisch natuurkundig therapeut werk ik volgens meervoudige werkvormen, volgens de vijf natuurgerichte principes, zijnde energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en psyche.

Dit houdt in dat ik alle aspecten van lichaam en geest meeneem in de analyse van uw gezondheid en verschillende methodes inzet om u te helpen, zeker allen vanuit het gedachtegoed van Ayurveda.

Hieronder leg ik per natuurgeneeskundig principe uit hoe ik deze benader in mijn praktijk.

  1. Energie: Als u bij mij voor een behandeling komt, zal ik eerst een kort gesprek met u hebben. Ik leg u uit wat een natuurgeneeskundige therapie inhoudt en tevens zal ik u vragen hoe het met u is gesteld. Ik vraag naar uw energie, hoe zit u in uw vel, heeft u specifieke klachten. Na dit gesprek zal ik u masseren. Bij een ayurvedische massage wordt veel warme olie gebruikt, deze wordt in India gemaakt op authentieke wijze. Deze oliën hebben eigenschappen die uw balans, bezien vanuit ayurvedisch oogpunt, zal verbeteren of versterken. Door de massage voelen lichaam en geest weer ontspannen. Tevens komen door de warme oliën, die diep in het lichaam doordringen, blokkades vrij en zal energie weer beter gaan stromen. 
  2. Prikkeloverdracht: Door de massage wordt het zenuwstelsel gevoed en komt het zenuwstelsel tot rust, hierdoor wordt prikkeloverdracht verbeterd. Door het uit balans zijn van Vata, Pitta of Kapha, kan het zenuwstelsel worden aangetast en prikkeloverdracht worden ondermijnd. Als natuurgeneeskundig therapeut zet ik voeding ( het vermijden van specifieke voeding of juist innemen van specifieke voeding), leefstijladvies, Abhyanga ( olie massage) in om het zenuwstelsel te verzorgen.
  3. Drainage: Tijdens het voorgesprek kan er emotie en mentale balast vrijkomen. Ik stel vragen en hierdoor zult u duidelijker kunnen zien wat ten grondslag ligt aan uw klacht als u die ervaart. Door de behandeling komen er ook gifstoffen vrij, en door de oliën zullen deze vanuit de dieper gelegen weefsels naar het spijsverteringsstelsel worden gebracht en kunnen zo worden afgevoerd via ontlasting en urine. Ik adviseer u na de behandeling veel lauwwarm water en kruidenthee te drinken, hierdoor kunnen de gifstoffen sneller en doeltreffender worden afgevoerd. 
  4. Voeding: Alles draait in het menselijk systeem om Agni. Dit is het spijsverteringsvuur in uw maag, maar spijsvertering vindt ook plaats in alle weefsels tot op celniveau, maar ook gedachten, emoties en indrukken zijn afhankelijk van de kracht van uw spijsverteringsvuur. Als dit spijsverteringsvuur niet goed functioneert zal ama ( onverwerkte voedingsstoffen, gedachten, emoties, gifstoffen) ophopen in het systeem. Dit kan op fysiek niveau maar dus ook op emotioneel, mentaal niveau. Het is daarom zeer belangrijk dat Agni goed functioneert. Dit betekent eten tot je nemen dat past bij jouw unieke constitutie, eten wat bij het seizoen past, maar het is ook  belangrijk zittend te eten met aandacht voor het voedsel dat je tot je neemt, zodat de spijsverteringssappen goed vrijkomen en optimaal hun werk kunnen doen. Zo zijn er verschillende 'regels' beschreven in Ayurveda om ervoor te zorgen dat je lichaam zo goed mogelijk vrij blijft van ama en je dus gezond blijft, want ama ligt ten grondslag aan alle ziekte. Voedingsadvies is dus een zeer groot onderdeel van Ayurveda. Alle voeding heeft de kwaliteiten van aarde, water, vuur, lucht en sfeer, waardoor je voeding kan indelen in categorieën kapha, pitta en vata. Hierdoor kan je rekening houden met je voedselkeuze, of deze je balans versterkt of juist verstoort, rekening houdend met je constitutie. 
  5. Psyche: Tijdens het voorgesprek wordt duidelijk wat uw klacht is/ klachten zijn. Deze kunnen voorkomen op alle lagen van ons mens zijn: fysiek, emotioneel, mentaal of geestelijk. Tijdens het gesprek probeer ik samen met u, duidelijkheid te krijgen welke patronen aan gedrag ten grondslag liggen. Ik stel vragen en daardoor wordt duidelijker wat de grondslag/ motivatie voor getoond gedrag is. Hierdoor kan ook lading/ emotie, ook tijdens de massage, vrijkomen, waardoor meer vrijheid en ontspanning ervaren wordt. Het eigen gedrag kan nu worden onderzocht in het dagelijks leven en door groter bewustzijn kunnen andere keuzes gemaakt worden.